Tässä blogissa kerrotaan siis suomenhevostamma Vikuleenasta jota me kutsumme Lennuksi. Aloitimme kyllä kutsumaan entisellä kutsumanimellään Leenalla mutta jotenkin se nyt on vääntynyt Lennuksi.. noh eikös sitä niin sanota että rakkaalla lapsella on monta nimeä!;-)

Lennu on syntynyt v.-96 Oksavalla. Lennulla on takanaan yksi keskeytetty startti mutta ilmeisesti raviura ei ole oikein ottanut tuulta alleen vaan Lennu on vaihtanut urasuuntausta ratsupuolelle n.5-vuotiaana. Lennulla on ennestään yksi varsa, vuonna 2006 syntynyt Kilpelän Kukka. Nykyistä masuasukkia odotetaan syntyväksi huhtikuun -08 alkupuolella. Varsan isä on todella komea tukkajumala nimeltään Linkker.

Lennun emä on Raumalaisen Keijo Nordlundin kasvatteja, kuten myös ee Ripin-Suvi ja eee Soinnutar. Soinnuttaren isä taas on Raumalaisen Lauri Helon kasvatti Soinnukas josta minä onnistuin saamaan tänään käsiini kuvan vuodelta -67! Soinnukas on kuvassa 25-vuotias!!         1170386.jpg  

Mutta se historiasta..ehkä sitten myöhemmin lisää jos tietoa tulee. Tarkoitus olisi päivitellä tänne Lennun odotuksen sujumista ja missä vaiheessa varsan kehityksessä mennään. Tiineys on kestänyt huomenna 238 päivää ensimmäisestä astumisesta laskettuna ja varsan pääperämittä on n.72cm. Sikiö on jo kauan näyttänyt selvästi varsalta ja karvoitusta on jo leuassa, turvassa, silmäluomissa, korvissa, takaraivossa ja hännän päässä. Silmäripsetkin ovat jo kehittyneet, samoin hieman harjaa ja häntäjouhia. Pääsin itse tuntemaan varsan liikkumista kun Lennua kengitettiin perjantaina.<3 Takajalan ollessa ylhäällä vatsa pingottuu juuri sopivasti että näkee kuinka varsa potkii ja käden alla tuntui selvää muljaamista. Lennu ei kyllä näyttänyt kauhean onnelliselta pikkuisen potkimisesta mutta kiltti kun on piti jalkaansa kuuliaisesti ylhäällä että saatiin kengät jalkaan. Eilen juoksutettiin Lennua eikä varsa tuntunut siinä yhtään haittaavan menoa mutta tänään ratsastaessa ravaaminen ei enää tuntunut kivalta. Käynti vielä menee mutta ravia nostaessa Lennu päätti aina vaihtaa laukkaan muutaman askeleen jälkeen, tuntuu ilmeisesti helpommalta. Ratsastusta aletaankin nyt jättämään pikkuhiljaa kokonaan pois ja vähän aikaa vielä käydään kävelemässä. Juoksuttaessa annetaan sitten liikkua oman mielen mukaan, paitsi jos Lennu heittää juoksutus homman ihan häröilyx ja vetää pukkilaukkaa.....;o))

Ja lopuksi muutama kuva Lennusta..ekassa kuvassa suosikkiharrastuksen parissa, vaatteiden nuoleminen!                        1170621.jpg1170624.jpg