Lennu ja Iiris ovat edelleen Hyvinkäällä. Lennua on pidetty paastolla ja letkutettu tänään uudelleen josta tuloksena yksi kakkakasa.. Tämän hetkisen tiedon mukaan umpisuoli ei toimi niin kuin pitäisi. Siellä ei ole varsinaisesti ummetusta vaan massa on pehmeää mutta jostain syystä massa ei vain kulje eteenpäin. Sitä onko vika hermostollinen vai hormonaalinen vai jotain muuta mitä ei koskaan saada selville ei tiedetä. Jos vika on hermostollinen, mitään ei ole tehtävissä. Jos vika on hormonaalinen, vaihtoehdoksi sanottiin varsan vierottaminen..:-( Iiris on vasta 2kk ja syö jo onneksi hyvin muutakin kuin maitoa mutta silti, vierottaminen..........vastiketta joutuisi kuitenkin antamaan. Lennun ruokavalioon saadaan varmaankin uudet ohjeet kunhan nyt päästään edes siihen pisteeseen että saadaan hepat kotiin. Lennun ja Iiriksen piti mennä tänään laitumelle toisen varsallisen tamman kanssa, jotka myöskin ovat yöt sisällä mutta näin ne tilanteet muuttuu. Iiriksen vointi on näyttänyt hyvältä lääkkeen vaihdon jälkeen ja toiveissa olikin että saadaan molemmat laitumelle ihan yötäpäivää kunhan rhodokokista on kunnolla toivuttu.
Viime öinen ähky oli pahin tähän mennessä ja nyt pelko onkin että onko se seuraava sitten jo viimeinen... Varsaa Lennulla ei ainakaan voi enää tehdä eli Iiris jää Lennun viimeiseksi.

Ja sitten vähän Pimustakin..
Pimulla oli tänään klinikka-aika huonojen veriarvojen ja kuumeilun takia. Pimulle tehtiin mahan tähystys ja sieltä löytyi se mitä epäiltiinkin, mahahaava. Löydös ei ollut paha mutta haavaumia oli monessa eri kohdassa. Pimullahan mahahaava ei mikään ihme ole kun tietää miten paljon hevonen stressaa kuljetusta, hiittejä ym. Nyt hoidetaan tuo pois ja Pimu menee laitumelle. Jatketaan valmennusta sitten syksymmällä. Jotain tukihoitoa mietitään ettei tulisi uudestaan ongelmia vaan pysyisi maha kunnossa. Tulehdusarvojen nousua mahahaava ei selitä vaan se on mitä todennäköisimmin virus. Nyt on alkanut naapuritarhan kaveritkin yskimään eli jonkinlainen flunssapöpö on jostain tarttunut mukaan.