Jälleen kerran oli mielenkiintoinen aihe jota oli pakko mennä katsomaan ja kuuntelemaan. Aiheena oli Suomenhevosen ratsastettavuuden arviointi ja kehittäminen. Ensin oli tunnin teoria jakso jossa käytiin läpi arvostelussa käytettäviä termejä. Lisäksi käytiin läpi kantakirjauksessa annettavat pisteet ja mitä hevoselta vaaditaan mihinkin arvostelunumeroon. Teorian jälkeen oli demonstraatio Ypäjä-hallissa jossa ensin nähtiin Arto Vahtera hevosella Rosmo ja Perttu Pasuri hevosella Magia. Rosmo oli Hevosopiston omistama 6-vuotias ruuna jonka isä on Kelmi ja Magia 10-vuotias tamma jonka isä on Samuli, myöskin Hevosopiston omia hevosia. Aihe oli näillä ratsastettavuuden arvioiminen ja puhujana Kari Haimi, toki ratsastajat myös kertoivat oman kommenttinsa hevosista. Kari Haimin kommentit niin hevosista kuin ratsastuksesta yleensä oli kaikki hyviä mutta erityisesti jäi mieleen että ratsastus ei ole laihdutus liikuntaa..jos haluaa laihduttaa ja nostaa sykettä pitää valita jokin muu laji! Ratsastaessa ei kuulu tulla hiki eikä syke saa nousta anaerobiselle tasolle, siis ihmisen syke!...hmmm...

Tässä ensin muutama kuva Rosmosta.1341291.jpg1341298.jpg

Ja sitten Magia.                   1341305.jpg1341309.jpg

Ratsastettavuuden kehittäminen osiossa maneesissa nähtiin Kaisa Kähö 7-vuotiaalla Elmina tammalla jonka isä on Eeli ja omistaja Satu Peltomäki. Ja lisäksi Heidi Somervuori 5-vuotiaalla oriilla Sangen Tuima, isä Totemi Rok ja omistajat Erika ja Heidi Somervuori. Puhumassa Annu Viitanen. Paljon tuli hyviä käytännön vinkkejä mutta toteutus onkin sitten toinen juttu...mä jätän ainakin sen suosiolla muille. Ne kouluttaa jotka osaa!

Tässä Elmina ja Kaisa Kähö.                     1341375.jpg1341380.jpg1341384.jpg

Heidi Somervuori Sangen Tuimalla.1341381.jpg1341382.jpg1341386.jpg

Nämä Ypäjän erilaiset kurssipäivät ovat olleet todella hyviä. Hippoliksen sivuilta ainakin löytää kalenterin mistä näkee mitä milloinkin on. Suosittelen jos vaan kiinnostusta löytyy!